Perusahaan manufaktur katup nuklir mboko sithik nyadari lokalisasi

2021-06-21

Ing rong taun kepungkur, pabrikan katup nuklir bareng-bareng nggawe kemajuan ing riset lan pangembangan sawetara katup nuklir utama karo proprietor kayata CGN lan CNNC. Miturut kahanan penawaran katup nuklir saiki proyek Qinshan lan Hongyanhe, digabungake karo kemampuan lan prestasi sing ana ing industri katup, laju lokalisasi katup unit Hongyanhe 1 lan 2 bakal udakara 35%. Sawise riset lan pangembangan 1 ~ 2 taun, bakal ana trobosan gedhe ing pabrikan katup nuklir, lan tingkat produksi domestik diarepake bisa nggayuh 60% ing Hongyanhe No. 3 lan No. 4 unit.

Kanthi pangembangan katup nuklir sing sukses, tandhane manawa sawetara produk industri katup China wis mlebu lapangan mewah, nuduhake manawa katup China wis tekan level manufaktur tartamtu. Ruang pasar produk wiyar, nanging uga menehi kesempatan anyar kanggo pangembangan industri katup. CGN nandatangani "Perjanjian Kerjasama Pengembangan Katup Tenaga Nuklir Domestik" karo Pembangkit Tenaga Nuklir Nasional China, Dalian Dagao Valve lan Jiangsu Shentong Valve, minangka tandha riset lan pangembangan katup nuklir ing antarane CGN lan perusahaan katup domestik wis diwiwiti kanthi lengkap.

Setahun sadurunge pungkasan, Perusahaan Valve Jiangnan mandiri lan ngembang, lan ngalami atusan eksperimen katup kupu-kupu vakum diameter 5 meter sing digawe, katup domestik pertama dadi tes terowongan angin pertahanan nasional. Kanggo nyedhiyakake katup kupu-kupu penyegelan rong arah vakum lan katup pengatur tekanan khusus kanggo piranti tes, dorong "Chang 'e" menyang rembulan wis menehi kontribusi penting. Ing taun 2005, perusahaan kasebut sukses ngembangake bocor nol pertama ing dunya "ngatur katup kupu-kupu sealing logam", sing ngganti katup gerbang lan katup globe kanthi konsumsi energi lan konsumsi bahan sing luwih gedhe, lan sukses nggawe katup high-end domestik "hubungan elektrohydraulik penutupan cepet katup "sing wektu panuture luwih murah tinimbang standar internasional 0,5 detik.

Ing katup Sue nuklir lan katup tekanan sekolah menengah suzhou, katup tekanan tinggi lanzhou kanggo sistem kimia nuklir nyedhiyakake macem-macem lokalisasi katup, kalebu: katup Sue nuklir ing asli ing 60-70-s, riset independen lan pangembangan katup vakum torpedo, produk katup vakum drum, produksi massal minangka lokalisasi produk unggulan, nggawe sistem kimia nuklir kunci katup vakum torpedo kanggo mujudake lokalisasi. Pabrik katup Shanghai wis melu akeh proyek nasional ing 40 taun kepungkur, kayata nyedhiyakake katup baja tahan karat kanggo proyek pengayaan nuklir lan kimia nasional ing taun 1962.

Bubar iki, lokalisasi katup utama uga entuk asil: Baoyi Valve Group lan Universitas Zhejiang bareng-bareng nggawe katup seri suhu paling endhek, Zhejiang Chaoda Valve kanggo Shenhua Group kanggo nggawa bagean "hidrogen batubara" peralatan domestik kanggo nyedhiyakake jumlah panelitian lan pangembangan katup bal bal-balan tahan suhu dhuwur; Katup Tekanan Tinggi Lanzhou Co., Ltd. kanggo Sinopec Puguang Gas Penelitian independen lan pangembangan katup gas alam belerang anti-tinggi tekanan tinggi katup gerbang datar bubar sukses nyoba nyoba; Pabrik Katup Jiangsu Yangzhong wis nggawe seri katup khusus kanggo hemat energi lan piranti pemulihan belerang perlindungan lingkungan, lsp., Lan kanthi bertahap dipromosikake lan ditrapake ing negara kasebut, saengga katup kelas dhuwur iki wis nyadari produksi domestik. Teknologi Aetrospace dan Teknologi Petrochemical Beijing Co, Ltd wis ngembangake rong produk domestik anyar, "Piranti Ngalih Cepet Katup Keamanan kanggo memenuhi Kapabilitas Pembuangan Serep" lan "Katup Keselamatan Pilot Jenis Bush".

Industri katup duwe peran penting banget kanggo pangembangan ekonomi nasional minangka link penting industri manufaktur persiapan. Amarga level manufaktur katup domestik negara kita dibandhingake karo level maju internasional, isih ana jurang tartamtu, akeh parameter sing dhuwur, kunci suhu dhuwur lan tekanan tinggi, katup kelas tinggi gumantung karo impor, kanggo meksa katup lokalisasi, diterbitake dening Dewan Negara kanggo sawetara panemu babagan nyepetake pangembangan industri manufaktur peralatan, departemen negara sing relevan miturut persyaratan negara-negara lokalisasi peralatan utama, Wis nggawe seri penyebaran utama, lan dipimpin dening Nasional Komisi Pengembangan lan Reformasi, Federasi Industri Mesin China lan Asosiasi Industri Mesin Umum China bebarengan, penyebaran lan formulasi bidang peralatan utama program lokalisasi katup, lan kakehan karo koordinasi departemen sing relevan, saiki lokalisasi katup ing domestik industri katup wis nggawe konsensus.

Sajrone 20 taun kepungkur, utamane ing sawetara taun kepungkur, upaya gabungan riset ilmiah, desain, manufaktur lan pangguna entuk asil sing migunani. Ing "pipa gas barat ke timur", "proyek pengalihan banyu kidul-lor", "hub konservasi banyu tiga jurang" jutaan unit tenaga nuklir kilowatt, siji yuta ton proyek etilena, unit tenaga termal superkritis lan superkritis, minyak lan gas pipa, industri kimia batu bara, kapal gedhe, perawatan limbah kutha lan proyek rekayasa utama peralatan utama lan tenaga nuklir, petrokimia, metalurgi, pembangkit listrik, lan lapangan liyane, saliyane katup parameter dhuwur lan regulator kanggo impor, Éling lokalisasi katup, saéngga ngowahi kahanan katup kunci peralatan utama tundhuk ing negara manca suwene suwe. Lan ngupayakake jangka jangka pendek sing bisa uga ana proyek rekayasa utama lan katup utama kanggo nggayuh lokalisasi, utawa bagean saka realisasi lokalisasi, supaya industri manufaktur katup China ing ngarep paling gedhe ing jagad iki.

Saka awal kanggo nyepetake kacepetan lokalisasi katup lokalisasi katup China, mesthi wis adoh banget. Ing wiwitan negara kita kanggo nyengkuyung lokalisasi katup, ora pelayaran sing biasa, nanging uga nemoni lapisan resistensi, luwih akeh sing dibahas. Sawise ahli lawas ing industri katup lan sawetara departemen riset ilmiah industri nuklir kanggo ditangani lan koordinasi, bisa nggunakake domestik, kanthi tegas nggunakake domestik, ing aspek lokalisasi nganti bisa main bal, supaya bisa ngirit asing ijolan kanggo negara.

Lokalisasi katup ing Tiongkok wiwitane ora ana apa-apa, wiwit saka awal, lan saka pembangkit listrik tenaga nuklir lan peralatan kimia nuklir lan petrokimia diwiwiti adhedhasar lokalisasi, ing taun 80-an, njupuk 600.000 unit tenaga nuklir pisanan saka karya-karya sing relevan proyek utama, pembangkit listrik tenaga nuklir qinshan, banjur nggawe pabrik katup ningbo minangka perusahaan pilot lokalisasi katup pipa teknik nuklir, katup kasebut lokalisasi. Sawise reformasi lan mbukak, China nambah kekuatan lokalisasi katup. Kanthi paningkatan tingkat teknologi manufaktur industri katup terus-terusan, akeh perusahaan nggunakake garis cetakan kothak pasir resin sing maju kanggo ngasilake kosong. Komposisi kimia casting kanthi cepet dianalisis spektrometri maca langsung, lan cacat casting bisa dideteksi dening sinar gamma-60 kobalt. Forging nggunakake teknologi canggih kayata forging ban ban lan forging die multi arah. Sawise mlebu abad kaping 21, laju lokalisasi katup dipercepat, lan lokalisasi proyek teknik utama sing relevan wis entuk prestasi.

Sawise Dewan Negara ngetokake "Saperangan Panemu babagan Percepatan Revitalisasi Industri Manufaktur Peralatan", industri manufaktur peralatan didorong kanggo revitalisasi kanthi komprehensif. Kanggo Komisi Nasional Pembangunan lan Reformasi bebarengan karo federasi industri mesin China lan asosiasi China lan departemen negara sing relevan wis dikepengini "15", sajrone "rencana limang taun kaping 11" mboko sithik nyadari katup lokalisasi peralatan utama rencana, sing dikepengini kanggo mujudake katup utama tenaga listrik nuklir kilowatt kunci, katup megaton etilena set lengkap lokalisasi peralatan lan sapanunggalane, kanthi ngenalake teknologi kunci lan pangembangan independen, Lan ing undang-undang lan peraturan lan kabijakan kanggo menehi akeh sing disenengi, dadi perusahaan katup sing relevan njupuk kesempatan kasebut, njupuk inisiatif kanggo nindakake proyek sing apik ing kerja lokalisasi katup. Munggah lan mudhun kanggo nggawe konsensus, lokalisasi katup wis nggawe kemajuan sing nyenengake.

Katup utama pembangkit listrik tenaga nuklir minangka peralatan penting saka pembangkit listrik tenaga nuklir. Suwe-suwe, utamane gumantung karo impor. Negara-negara manca negara wis ngetrapake blokade teknis ing China kanggo entuk bathi sing akeh, mula dadi salah sawijining hambatan sing mbatesi lokalisasi tenaga nuklir ing China. Pangembangan katup nuklir domestik diwiwiti ing wiwitan taun 1960an. Nganti saiki, sawise pirang-pirang taun upaya, China nggawe skala desain katup nuklir, eksperimen, manufaktur, kemampuan tes, lan kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir Qinshan tahap I, konstruksi tahap II nyedhiyakake katup nuklir sing akeh, katup nuklir digawe kontribusi penting kanggo lokalisasi.

Perusahaan kunci domestik njupuk inisiatif kanggo ngatasi kesulitan, nuduhake beban kanggo negara kasebut, lan menehi beban kanggo ngetrapake katup nuklir ing R&D lan manufaktur. Sawetara perusahaan lawas, kayata suvale, shenyang shengshi lan dalian dagao, wis entuk kualifikasi ngrancang lan ngasilake katup nuklir, lan nggawe prestasi ing proses ngasilake katup nuklir ing njero China. Saiki, 19 perusahaan domestik wis entuk lisensi kualifikasi desain lan produksi peralatan tekanan nuklir sipil sing diterbitake dening Administrasi Keselamatan Nuklir Nasional, sing bisa ngrancang lan ngasilake katup nuklir. Desain lan produksi jinis katup yaiku katup gerbang, katup cut-off, katup pengatur, lsp. 19 perusahaan duwe desain lan produksi nuklir level nuklir… ... ana 5 (ing katup Su nuklir, Shen Gao, dhuwur, ing katup, Shanghai Lianggong). Saiki, domestik wis sukses gawe reaktor banyu nuklir bertekanan air nuklir, katup gerbang listrik, katup, katup globe listrik listrik, reaktor peternak kanthi tingkat katup globe natrium globe listrik lan katup nuklir liyane. Ing taun 2003, CNNC Su Valve nglamar Komisi Ilmu, Teknologi lan Industri kanggo Pertahanan Nasional kanggo proyek "Riset lan Pengembangan Teknologi Desain lan Manufaktur Katup Kunci kanggo Tanduran Tenaga Nuklir", lan mutusake ora nyoba gawe limang jinis katup utama kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir, saéngga mecah monopoli internasional. Ing taun 2006, ditugasake Komisi Pembangunan Nasional lan Reformasi, kajian federasi industri mesin China nduduhake katup Sue nuklir ing dalian, shenyang ShengShiHe unit dhuwur gedhe "yuta kilowatt kelas reaktor air tekanan nuklir proyek nasionalisasi proyek nasionalisasi" telung lokalisasi katup tenaga nuklir proyek, sawise implementasi bakal dadi inti kekuatan lokalisasi katup nuklir nasional, nggawe China nggawe proyek tenaga nuklir ora bakal disiplin maneh karo wong liya.

Taun kepungkur, kanthi pambangunan proyek tenaga nuklir generasi kaping loro sing luwih apik kayata Hongyanhe lan Ningde lan pencernaan lan penyerapan teknologi tenaga nuklir generasi kaping telu kayata Sanmen lan Haiyang, lokalisasi peralatan tenaga nuklir nggawe kemajuan sing signifikan ing jaman kepungkur rong taun. Ngandelake Proyek Ekspansi Qinshan Phase II, ing taun-taun pungkasan, industri katup wis sukses dikembangake kanthi tingkat katup tingkat nuklir tingkat domestik, lan liwat identifikasi teknis pabrikan katup yaiku: Perusahaan wis ngrampungake produksi prototype 14 spesifikasi lan varietas, kalebu level nuklir 1 pembukaan cepet lan katup isolasi tutup, katup relief listrik regulator voltase, katup cek swing swing diferensial tekanan rendah lan katup isolasi saluran udara nuklir 2 segel keras, lan ngliwati macem-macem jinis tes lan pambiji provinsi lan menteri. Katup kupu-kupu isolasi sekunder nuklir Jiangsu Shentong; Dalian katup gedhe ing katup globe tingkat nuklir, katup gerbang lan katup priksa; Katup bal isolasi uap utama pabrik katup Shanghai; Jiangsu Wujiang City Dongwu mesin level nuklir katup keamanan uap utama lan katup keamanan sistem tambahan 2, 3 level; Katup mandeg tahap 2 Nuklir Zhejiang Global Valve Group; HZD, HQB tipe 1E katup kelas nuklir piranti listrik Jiangsu Changzhou Hydropower Station Auxiliary Machines General Plant; Pabrik ndandani peralatan listrik Yangzhou kanthi piranti penyangga aktuator listrik katup tingkat nuklir; Tianjin dina rong katup kelas nuklir K1 katup piranti listrik; Katup isolasi udara nuklir Shijiazhuang tanduran; Katup Suzhou Neway katup pemotong listrik nuklir, katup bola listrik loro nuklir, katup kupu-kupu listrik nuklir; Uga katup tekanan SMA Shenyang Shengshi katup gerbang listrik tingkat katup gerbang listrik lan katup swing swing level nuklir lan produk katup tingkat nuklir pabrik sekolah menengah Suzhou lan sawetara katup level nuklir, wis ngliwati Federasi Industri Mesin Nasional lan riset ilmiah liyane departemen dadi ketua penilai teknis anyar. Bubar iki, CNNC SOV wis ngrampungake pangembangan macem-macem prototipe kayata katup isolasi tahap kapisan lan kaping pindho nuklir, katup semprotan proporsional, katup isolasi udara kontainer keras, katup relief tekanan listrik, lan katup isolasi uap utama, lan wis liwati tes sing relevan kayata tes jinis lan tes fungsi negara adhem sing rampung kanggo nyukupi kabutuhan proyek tenaga nuklir.

Sanalika, ing proyek C2 proyek tahap kapindho Pabrik Tenaga Nuklir Chashma Pakistan, saliyane katup kontrol kanthi konten teknis sing dhuwur, katup liyane digawe ing China. Antarane, katup pelepas udara, katup kontrol tekanan punggung lan katup nuklir level 2 lan level nuklir 3 diwenehake dening Pabrik Instrumen Otomatisasi Shanghai No. 7. Bagian katup proses diwenehake dening katup CNNC Su, lan aktuator listrik diwenehake dening Tianjin Baili II. Katup gerbang listrik nuklir diwenehake dening Zhejiang Huadong Valve.