Pambuka katup bola sing diapit

2021-06-21

Katup bola lan katup gerbang minangka jinis katup sing padha, bedane yaiku bagean sing nutup yaiku bal, bal ing sekitar garis tengah awak katup supaya rotasi bisa mbukak lan nutup katup. Katup bola ing pipa umume digunakake kanggo ngethok, distribusi lan ngganti arah aliran medium kasebut. Standar katup bola flanged GB / T21465-2008 "terminologi katup" ditetepake minangka: bagean mbukak lan nutup (bal) sing didorong dening batang katup, lan ing sumbu batang katup kanggo gerakan muter.

Keuntungan katup bal
Katup bal digunakake kanthi umum minangka jinis katup anyar, duwe kaluwihan kaya ing ngisor iki:
1. Resistensi cairan cilik, lan koefisien resistensi padha karo segmen pipa sing dawane padha.
2. Struktur sederhana, volume cilik lan bobot entheng.
3. Kenceng lan andal, bahan lumahing tutup saka katup bal digunakake kanthi plastik, panyegelan sing apik, lan wis akeh digunakake ing sistem vakum.
4. Gampang dioperasikake, mbukak lan nutup kanthi cepet, wiwit mbukak nganti cedhak nganti dawa kaya rotasi 90 °, trep kanggo remot kontrol.
5. Pangopènan sing gampang, struktur katup bal iku gampang, dering segel umume aktif, pembongkaran lan panggantos luwih trep.
6. Nalika mbukak utawa ditutup kanthi kebak, lumahing panyegelan bal lan kursi katup diisolasi saka medium. Nalika medium nglewati, ora bakal nyebabake erosi tutup segel.
7. Jembar aplikasi, wiwit cilik nganti sawetara milimeter, gedhe nganti sawetara meter, saka vakum dhuwur nganti tekanan dhuwur bisa digunakake. Katup jinis iki umume dipasang kanthi horisontal ing pipa

Klasifikasi diwiwiti
Klasifikasi miturut struktur
1. Katup bal sing ngambang
Bal klep bal iki ngambang. Ing tumindak tekanan medium, bal bisa ngasilake pamindhahan lan kompres ing permukaan panyegelan ujung outlet kanggo mesthekake panyegelan ujung stopkontak. Katup bal mengambang duwe struktur sing gampang lan panyegelan sing apik, nanging bal kasebut ngemot kabeh beban media sing digunakake lan terus menyang ring penyegelan outlet. Mula, kudu dipikirake manawa bahan cincin penyegel bisa nahan beban kerja medium bal. Struktur iki digunakake ing katup bal tekanan lan sedheng.

2. Ndandani klep bal
Katup bal werni tetep, tekanan ora ngasilake gerakan. Katup werni werni sing tetep duwe kursi ngambang, kanthi tekanan medium, gerakan kursi, saengga dering segel ditekan kanthi ketat ing bal, kanggo mesthekake panyegelan. Biasane nganggo bal ing bantalan poros ndhuwur lan ngisor, torsi operasi cilik, cocog kanggo tekanan dhuwur lan katup kaliber gedhe. Kanggo nyuda torsi operasi katup bal lan nambah keandalan segel, ing taun-taun pungkasan, ana katup bola segel minyak, loro ing permukaan panyegelan antara injeksi tekanan minyak pelumas khusus, kanggo mbentuk lapisan film minyak, yaiku kanggo nambah panyegelan, lan nyuda torsi operasi, luwih cocog kanggo katup bola diameter diameter gedhe.

3. Katup bal elastis
Bal klep bal elastis. Bal lan ring segel kursi katup digawe saka bahan logam, tekanan khusus panyegelan gedhe banget, gumantung karo tekanan medium kasebut durung entuk syarat panyegelan, pasukan eksternal kudu ditrapake. Katup iki cocog kanggo suhu dhuwur lan medium tekanan tinggi. Bola elastis digawe kanthi mbukak alur elastis ing sisih ngisor tembok sisih njero bola kanggo entuk elastisitas. Nalika nutup saluran, gunakake endhas irisan batang kanggo nggedhekake bal banjur pencet ing kursi kanggo entuk panyegelan. Loosening endhas irisan sadurunge muter bal, bal bali menyang bentuk asline, nggawe reresik cilik ing antarane werni lan kursi, nyuda gesekan lan torsi operasi ing rai sing nutup.

Diklasifikasikake miturut lokasi saluran

Katup bola miturut posisi salurane bisa dipérang dadi langsung - liwat, telung arah lan tengen - Angle. Rong katup bal pungkasan digunakake kanggo mbagekake medium lan ngganti arah aliran medium kasebut.