Karakteristik struktural lan aplikasi katup bal tetep

2021-06-21

Katup werni tetep nganggo spol tetep batang ndhuwur lan ngisor (dhukungan poros) lan desain kursi segel sing bisa dipindhah. Pakaryan luwih stabil. Kanthi fungsi kompensasi otomatis, kursi katup penyegelan loro arah tanpa rotasi reresik kanthi gaya geser gedhe lan fungsi ngresiki awake dhewe. Cocog banget kanggo serat lan suspensi kaisar kanthi partikel padhet cilik lan media viskos. Produk katup bola stasioner bisa digunakake ing papermaking, petrokimia, kimia, metalurgi, tenaga listrik, perlindungan lingkungan, minyak bumi, industri ringan lan departemen industri liyane ing sistem kontrol otomatis.

Karakteristik struktural katup bal tetep:

1. Alangan lan ekskresi:

Katup werni tetep nganggo kursi katup ngambang sing wis semi, manawa katup kasebut mbukak ing kahanan sing mbukak utawa ditutup, sisih ndhuwur lan ngisor kursi katup kanggo mblokir cairan, bahan sisa rongga awak dibuwang liwat tutup katup.

Kanthi katup ing posisi sing ditutup, kursi ing sisih hulu lan hilir ngalangi aliran kasebut. Katup werni sing tetep ing awak growong produk bisa ngilangi kekuwatan, piranti debit duwe fungsi ing ngisor iki:

(1) Bisa mriksa manawa bocor katup rusak;

Ngurangi polusi panggantos medium ing katup bola tetep;

â ‘¢ Ing tekanan kerja, yen katup mbukak utawa ditutup kanthi kebak, kothak isian batang bisa diganti.

2. Nyuda tekanan otomatis:

Nalika suhu medium ing rongga awak katup mundhak lan nyebabake tekanan ora normal, ora kudu nembus katup keamanan, nanging mung gumantung karo fungsi kursi katup kanggo ngatasi tekanan kanthi otomatis, sing penting banget kanggo njamin keamanan katup nalika ngeterake medium cair.

Nalika tekanan abnormal mundhak amarga paningkatan suhu media stagnan ing ruangan katup bal, kursi katup dicopot saka relief tekanan otomatis bal (Gambar 9) utawa katup safety sing dipasang ing awak katup (Gambar 10) menyang njamin keamanan sistem.

3. Rampung nutup:

Katup werni tetep nduweni cara panyegelan unik, supaya cairan bisa diblokir kabeh.

4. Struktur geni:

Yen ana geni utawa suhu ora normal sing nyebabake lelembut lan kobongan basis lapangan Teflon. Kanggo nyegah ngembangake geni, katup bal stasioner bisa digunakake kanthi andal, nalika dhukungan kursi mata bisa kontak karo bal (Gambar 11: panyegelan instan). Patuhi APL 607.

5. Nyegel nylametake minyak darurat

Amarga gagal segel kursi sing ora disengaja amarga prekara asing ing medium utawa geni, katup pelumasan menehi sambungan cepet karo senapan pelumas supaya gampang lan cepet nyuntik pelumas segel menyang area penyegelan kursi kanggo nyuda kebocoran.

6. Sealing batang sing bisa dipercaya lan torsi operasi sing kurang

Saliyane cincin segel standar, kelenjar pengepakan uga disediakake cincin segel jinis "O", sealing kaping pindho kanggo njamin keandalan panyegelan batang; Pengepetan grafit tambahan lan injeksi pelumas minyak nyilikake kebocoran gagang sawise geni. Bantalan geser gagang lan bantalan tikaman nggawe katup gampang dioperasikake.

Panggunaan operasi katup bola tetep

1. Priksa manawa pipa lan katup bola tetep wis disiram sadurunge operasi.

2 operasi katup miturut ukuran sinyal input aktuator kanggo drive rotasi batang katup: rotasi maju 1/4 (900), tutup katup. Balik 1/4 puteran (900) kanggo mbukak katup.

3. Nalika arah sing nuduhake panah aktuator sejajar karo pipa, tutup kasebut mbukak; Nalika panah sing nuduhake jejeg karo garis, katup ditutup.

Keuntungan katup bal tetep:

1. Nyelehake nylametake pelumas darurat: amarga gagal segel kursi sing ora disebabake amarga awak asing ing medium katup bola utawa geni sing dipasang, katup pelumas menehi sambungan cepet karo senapan pelumas, lan pompa impor bisa gampang lan nyuntikake pelumas segel kanthi cepet menyang bagean penyegelan kursi katup kanggo ngredhakake kebocoran.

2, panyegelan batang sing dipercaya lan torsi operasi sing sithik: saliyane katup bal sing dipasang kanthi cincin segel standar, kelenjar pengepakan uga disediakake nganggo cincin O, segel dobel kanggo njamin keandalan segel batang; Pengepetan grafit tambahan lan injeksi pelumas minyak nyilikake kebocoran gagang sawise geni. Bantalan geser gagang lan bantalan tikaman nggawe katup gampang dioperasikake.

3, diameteripun kebak utawa diameteripun nyuda: katup bola tetep bisa dipilih miturut kabutuhan diameter lengkap utawa struktur diameter mudhun. Dhiameter katup bola kasebut cocog karo diameter pipa ing njero, sing gampang ngresiki pipa.

4, batang katup bisa dawa: miturut kabutuhan instalasi utawa operasi, batang katup bisa dawa. Katup werni tetep rod sing dawa, utamane cocog kanggo gas kutha lan kebutuhan liyane nalika ngubur pipa. Ukuran batang ekstensi miturut syarat pelanggan.

5, operasi fleksibel: panggunaan bantalan kursi lan gagang kanthi koefisien gesekan cilik lan pelinciran awake sing apik, nyuda torsi operasi katup. Mula, katup kasebut bisa dioperasikake kanthi fleksibel lan bebas sajrone wektu suwe sanajan ora ana pelumas penyegelan.

Sabanjure:NO