Reresik Katup Priksa Flange Lcc

2021-08-09

Reresik sakaKatup Priksa Flange Lcc

Lcc Flanged Check Valve minangka jinis katup sing digunakake kanggo nyegah aliran mundur medium ing pipa lan peralatan. Katup priksa flensa ekstraksi dipasang ing saben pipa ekstraksi pemanas eksternal ekstraksi uap lan sistem pemulihan panas unit turbin uap. Fungsine yaiku kanthi otomatis nutup pelat katup nalika unit dibongkar kanggo nyegah sisih uap pemanas lan pipa inlet uap Uap ing kukus diwutahake maneh menyang turbin uap, nyebabake turbin uap dadi luwih gedhe.

1. Disintegrasi katup

(1) Pisanan nggunakake pen marker kanggo menehi tandha pas ing antarane tutup lan awak katup, banjur uculake tutup tutup lan copot tutup kasebut.
(2) Copot bantalan, cincin penahan minyak lan tuas ing sisih sambung poros tuas lan kursi kontrol pneumatik;
(3) Ngeculake tutup nutupi panyegel gedhe lan copot cincin tekanan gedhe.

(4) Sawise nggawe tandha sing cocog, uculake bolt mbenakake krenjang gedhe lan copot krenjang gedhe;

(5) Copot poros tuas lan bushing;

(6) Copot krenjang cilik lan aksesoris ing sisih poros rocker;

(7) Loosen nut fixing ing ring tekanan cilik, copot cincin tekanan cilik, lan pasang kanthi jumlah.

(8) Sawise nggawe tandha sing cocog, uculake bolt mbenakake ing tutup flange lan copot tutup flange;

(9) Copot lengen rocker lan inti katup;

(10) Copot lengen rocker lan inti katup;

2. Ndeleng sakaLcc Flanged Check Valve
(1) Priksa garis katup ing inti katup lan awak katup. Aja ana alur, pori-pori lan jejak ing permukaan segel sing mengaruhi kinerja penyegelan ing garis katup, lan ora ana gangguan ing kontak ing saindhenging kabeh kuriling. Yen ana cacat sing mengaruhi kinerja penyegelan, kudu diobati kanthi mecah.
(2) Priksa sambungan antarane kupu katup lan lengen rocker, lan atur celah antarane gasket lan lengen rocker yaiku antara 1 mm lan 1.2 mm. Sampeyan ora kudu gedhe banget utawa cilik banget, yen ora kudu diatur. Kacang pengikat kupu-kupu katup lan lengen rocker kudu disambungake kanthi kuat, titik pengelasan posisi kudu lengkap lan ora ana retakan, lan celah ing antarane poros kupu-kupu katup lan cincin lengan rocker kudu memenuhi persyaratan.
(3) Priksa kesenjangan ing antarane poros tuas, poros rocker lan grumbulan gedhe lan cilik lan lengen sing nyebar. Lumahing saben poros lan tembok njero bushing kudu alus lan ora ana jugangan.
(4) Priksa pengepakan ing tutup panyegelan gedhe lan tutup flange. Dheweke kudu utuh, lan kudu diganti yen rusak.
(5) Priksa tutup katup lan permukaan segel awak katup kudu utuh, tanpa alur, lepuh lan goresan nembus sing mengaruhi efek panyegelan.
(6) Resik lan priksa permukaan segel ing persimpangan krenjang, tutup flange lan omah katup. Gasket lawas sing macet ing permukaan segel kudu diresiki lan dibuwang. Lumahing panyegelan ngirim ora ana cacat sing mengaruhi efek panyegelan.
3. Instalasi katup

Sadurunge katup dipasang lan dipulihake, permukaan poros lan grumbulan kudu diusap kanthi kuat karo bubuk disolida molibdenum nganti mengkilat. Rapat maneh kudu dileksanakake kanthi urutan mbalikke miturut tandha rakitan

(1) Sawise kupu katup disambungake menyang lengen rocker, kekandelan gasket sing disetel bisa diatur kanggo mesthekake yen sudut rotasi saklar kupu-kupu katup tekan sudut sing dibutuhake pabrikan. Sawise iku, kacang sing ngencengi kudu dikelas kanthi kuat karo kupu katup.

(2) Nalika nglumpukake poros tuas, poros lengen rocker lan lengen rocker, kudu ana reresik 1 nganti 1,20 mm ing antarane poros tuas lan ujung lengan rocker, lan spacer penyesuaian poros lengen rocker lan rocker mburi tangan.

(3) Nalika nginstal lan ngencengi krenjang lan tutup flange sing disambungake menyang omah katup ing sanjabane poros rocker lan poros pengungkit, waspadakake njaga rong poros konsentrik kanggo nyegah switch dadi ora aktif.

(4) Ing proses kompak ing sisih loro, gerakan saben sumbu kudu diisi.

(5) Kabeh gas segel kudu dianyari.

Lcc Flanged Check Valve